8 October 2011

Vintage chic!

Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως λατρεύω τα vintage ρούχα και αξεσουάρ ακόμα και τη vintage αισθητική στο σπίτι. Η αγάπη μου για τα vintage ξεκίνησε από τον καιρό που πρωτοεπισκέφθηκα το Λονδίνο αλλά έγινε τάση από τότε που σπούδαζα στη βρετανική πρωτεύουσα. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες σε παζάρια (Brick Lane, Camden Town) αλλά και σε διάφορα μαγαζάκια που ανακάλυπτα κατά καιρούς με μικρούς θησαυρούς.

Εγω (!) στο κυριακάτικο παζάρι της Brick Lane!
Η αγάπη για τα vintage ρούχα ξεκινά από την αγάπη για το διαφορετικό! Δεν είναι τυχαίο πως αρκετές στάρ (όπως και η Sarah Jessica Parker) αγάπουν τις ρετρό εμφανίσεις με vintage κομμάτια από μεγάλους οίκους. Ιέρεια της τάσεις είναι η Kate Moss με εμφανείς επιρροές από το Λονδίνο. Παράλληλα, τα Topshop έχουν εδώ και πολλά χρόνια τμήμα με vintage ρούχα τα οποία με ένα κλικ μπορόυν να βρεθούν στην πόρτα σας!
Η Sarah Jessica Parker Με vintage dress
H Kate Moss με vintage Dior

Η τάση για vintage (ευτυχώς) διευρύνεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια με μικρούς και μεγάλους θησαυρούς. Προσωπικά ξεχωρίζω το Troc (στη Σούτσου) αλλά και το πολύ όμορφο Belle Epoque (στη Βουλής). Το καλύτερο νέο ωστόσο έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και το Wear Vintage όπου λειτουργεί και το πρώτο online κατάστημα για vintage αγορες (http://www.wearvintage.gr/).
To be continued....

No comments:

Post a Comment